Dadu mai kedvencei

Látogató számláló

0
0
2
9
5
3
3

Daduzoo – kézzel készült és festett, egyedi tervezésű állatok és fantáziafigurák fából

Kreatív, egyedi fa állatfigurák szerepjátékokhoz, Waldorf évszakasztalokhoz, játszva tanuláshoz

A kicsi gyerekek úgy ragaszkodnak egy-egy állatfigurához, hogy a legjobb barátjuknak érzik. Beszélnek hozzá, énekelnek neki, megetetik, betakargatják, gondoskodnak róla és hurcolják magukkal, amerre mennek. A kicsit már nagyobb, óvodás korú gyerekek szerepjátékokba, bábozásba vonják be a játékállataikat, a közösen összeállított évszakasztalokba is szeretnek állatszereplőket berakni. Sok családban vannak képeskönyvek a természetről, az állatok világáról, ezeket lapozgatva is előkerülhetnek a dadu állatfigurák.


Olvass tovább Dadu fa állatairól a lap alján →

Állatos mesék

Nagyon fontos szerepe van a jó állatos meséknek a gyerekek fejlődésében, hiszen beleélve magukat egy-egy szereplő történetébe közelebb kerülnek a természethez, érzékenyebbek, empatikusabbak lesznek általa, megértik a sokszínűség fontosságát, kitárul a világ. És megismerve a különböző állatok természetét, szokásait, saját meséket, történeteket találnak ki, így fejlődik a beszédkészségük, kreativitásuk, szárnyal a fantáziájuk. A közös játék során bővül a szókincsük, egyre árnyaltabban fejezik ki a gondolataikat. A szülők is sokkal könnyebben tudnak megértetni bizonyos élethelyzeteket a gyerekekkel, ha eljátsszák nekik azt állatokkal. A Dadu ezekkel a fajátékokkal ehhez szeretne kedves, szerethető szereplőket adni.

Élethű fa állatfigurák – mint az igazi

Fontosnak tartjuk, hogy a dadubolt kínálatában legyenek realisztikus, élethűen megformázott és festett állatok, a kedvenc családtag kutyáktól és cicáktól a távoli szavannákon vagy esőerdőkben élő vadállatokig. Ezeket az állatokat igyekszünk a mozdulataikkal, a festéssel és az egymáshoz arányított méreteikkel is valósághűen ábrázolni, hogy játék közben tanulni is lehessen a különböző állatok életéről. Nagyon jól lehet őket szerepjátékokhoz használni. Ezek a daduk már a nagyobbaknak valók, hiszen a szerepjátékokat 3 éves kor körül kezdik élvezni a gyerekek.

A figurákat úgy terveztük, hogy – amennyire a fa sajátosságai engedik – megőrizzük egyes állatok kecses, finom vonalait, ami azzal jár, hogy ezek a játékok már nem valók sem rágcsálásra sem dobálásra, ezért ajánljuk őket a 3 éves kor fölötti korosztálynak.

Állatcsaládok

Az összeölelkező, egymásba simuló állatcsaládok olyan különleges játékok, amikkel a saját családotok összetartozását is szimbolizálhatjátok. Az általunk tervezett játékoknál odafigyelünk arra, hogy ne csak összerakva legyenek szépek, de a családot alkotó minden állatka önállóan is használható, teljes értékű játék legyen.

Elefántovi – készségfejlesztő játék

Ezt a játékunkat nagyon szeretik a gyógypedagógusok, sokat használják fejlesztő foglalkozásokon például dadufaluval kiegészítve színek tanulásához, párosító játékokhoz, fogalompárok – kisebb-nagyobb, magasabb-alacsonyabb, elöl-hátul… – elsajátításához. Egészen kicsi gyerekeknek is ajánljuk.

Állatfigurák szabad és kreatív gyerekeknek

Nagyon szeretünk olyan figurákat is készíteni, amik szokatlanok. Akár a formájuk van eltúlozva, vagy a festésük meglepő, lényeg, hogy olyan egyediek, fantáziadúsak, színesek és vidámak legyenek, mint a gyerekek, akik játszani fognak velük. Ezek a lények igazi mesehősök, csak rátok vár, hogy kitaláljátok hozzá a történeteket. Hiszünk abban, hogy a vidám, vicces, szokatlan fajátékok a gyerekeket is arra inspirálják, hogy szabadon szárnyaljon a képzeletük, bátran, kötöttségek nélkül szerepjátékozzanak, rajzoljanak, gyurmázzanak, alkossanak, saját meséket találjanak ki.

A DaduZoo minden faállata egyedi és különleges, tökéletes ajándék azoknak, akik szeretik a természetet és az egyedi kézműves alkotásokat.


Hasznos olvasnivaló:

Különleges fajátékok a környezettudatos neveléshez