Dadu mai kedvencei

Látogató számláló

0
0
3
0
7
5
6

Kiskertész Dadu – szabadon összeállítható fejlesztő fajáték készlet

Készségfejlesztő fajáték kicsiknek és nagyoknak, amivel a természet szeretetére, az élővilág védelmére, gondoskodásra nevelhetjük a gyerekeket.

Kertészkedjetek együtt a gyerekekkel Dadu egyedi, kézzel festett, gazdagon bővíthető fajáték készletével!

Dadu Kiskertész kollekciójában mindent megtalálsz, amire szükség lehet egy csodás kiskert felvirágoztatásához. :)
Magad tervezheted meg, mennyi és miféle belevalók számára legyenek ültetőgödrök a saját dombodban, és hozzá közel száz fajta növény, virágok és zöldségek, akár fák és nádasok közül is válogathatsz, kiket szeretnél gondozni a játék kertedben. Egy rendes kertből persze nem hiányozhatnak a zümmögő, röpködő, ciripelő, ugráló, csúszó-mászó vendégek sem; mindenféle tücskök-békák, csigák-bogarak várnak rá, hogy vidáman benépesítsék a kiskertedet. A gondos kis kertészek felszerelkezhetnek csinos locsolókannákkal is, és büszke, színes kerticsapokat is telepíthetnek, nehogy szomjazzanak kedvenc növénykéik, állíthatnak madáretetőt, ne éhezzenek az arra röpködő madarak, és névreszóló jelzőtáblát is, hogy tudja minden arrajáró, ki a gondos gazdája annak a takaros kertnek.

Dadu Kiskertész készletével a természet szeretetére, az élővilág védelmére, gondoskodásra nevelhetjük a gyerekeket

Dadu kiskertész játékával rengeteg alkalom nyílik arra, hogy a közvetlen környezetünk védelmének és ápolásának fontosságáról beszéljünk a gyerekekkel. Miközben együtt ültetünk játékvirágokat, mesélhetünk nekik a beporzó rovarokról, a növény nevelgető játékokkal megismerhetik különböző növények fejlődési fázisait, a tóparti készletekkel játszva beszélhetünk nekik a vizes élőhelyek fontosságáról.
Akik kicsiként megtanulnak gondoskodni a játéknövényeikről, ők felnőve majd biztosan ültetni fognak fákat és nem kivágni, óvni próbálják a fecskefészkeket, gyönyörködnek a vadvirágos rétben és nem szemetelik tele, beton helyett inkább méhecskelegelővel burkolják az udvarukat.
A természet és benne minden élőlény szeretetét és tiszteletét szinte észrevétlenül szívják magukba az érzékeny gyerekek,  a közös játékkal gondoskodásra, felelősségvállalásra taníthatjuk őket.

Készségfejlesztő fajáték kicsiknek és nagyoknak

Dadu kiskertész játékai nem csak vidámak és szórakoztatók, de egy csomó lehetőség van bennük a gyerekek készségeinek a fejlesztésére.
A különböző növények elültetése igazából ugyanúgy működik, mint egy formaillesztő, fejleszti a finommotorikát, szem-kéz koordinációt, térlátást, kézügyességet. Mivel a virágok többsége elég nagy (a legtöbben meg szoktak lepődni a méretein), egy még nem túl ügyes kezecske is jól meg tudja markolni.
Szerepjátékokba is bevonhatók, a különböző növényeket megszemélyesítve, velük történeteket eljátszva szárnyal a fantázia, bővül a szókincs, fejlődnek a szociális készségek.
A zöldségek átköltözhetnek a kis játékkonyhákba; a kis kukták isteni leveseket tudnak főzni belőlük.
Évszakasztalokhoz is lehet válogatni kerteket.

A kiskertész játékkal a kertet be lehet vinni akár a gyerekszobába

Játék közben közelebb kerülnek a természethez még azok a gyerekek is, akik nagyvárosi panellakásban laknak, és csak ritkán van lehetőségük igazi kirándulásokra.

Tehát, mindent összevetve: a kiskertész dadu pompásan fejleszti a kiskertészi adottságokat :)
Hasznos olvasnivaló:

Különleges fajátékok a környezettudatos neveléshez