Dadu mai kedvencei

Látogató számláló

0
0
2
4
1
9
2

Kirakós daduk – színes, egyedi, minőségi fa kirakós fejlesztőjátékok

Fa puzzle gyerekeknek változatos témákban, különböző korosztályoknak

A Dadu kirakósai nyílt végű, fejlesztő fajátékok, amiket nagyon sokoldalúan lehet használni. A legkézenfekvőbb nyilván az, hogy a gyerek az összekevert elemeket egymás mellé illesztve újra kirakja a képet, közben fejlődik a forma és színfelismerése, finommotorikus készsége, koncentrációképessége, kézügyessége, a szem-kéz koordinációja, térlátása. De ez nyilván csak addig izgatja, ameddig kihívást jelent, és ettől még nem lenne nyílt végű játék :) De ezek a tálcás kirakósok sokkal több lehetőséget rejtenek magukban. A gyerekek saját fantáziájukat, kreativitásukat beleadva mindenféle másra is használják a játék elemeit. Karakteres kis figurákat, gyönyörű virágokat, vicces járgányokat, várakat, tájakat alkotnak, főznek belőlük, szerepjátékokhoz használják őket, társasoznak velük a saját kis szabályaik szerint, és építenek belőle bármit, ami szerepel az éppen kedvenc mesében. Játszva fejlesztik a kicsik finommotorikus képességét, térlátását, megismertetik őket a színekkel, a nagyobb gyerekek pedig kihívást találhatnak abban, hogy az egyensúlyi helyzeteket keresve minél izgalmasabb, furább építményeket alkossanak. A legtöbb kirakóshoz mi is teszünk fel olyan fotókat, amiken ilyen figurák, vagy építmények vannak, amiknek sokszor alig van közük az eredeti designhoz, de ezek csak inspirációk. Csak azért mutatjuk meg őket, hogy kedvet, – vagy akinek az kell – bátorságot kapjatok a szabad és szabálytalan játékhoz, mert a kreativitást, fantáziát a szabad képzelet mozgatja. 

Dadu kirakósai közt vannak nagyon egyszerű, néhány elemből állók az egészen kicsiknek, a nagyobb, bonyolultabb kirakósokat pedig az ovis, kisiskolás gyerekeknek ajánljuk elsősorban. 

A kirakós játékaink nagy részéhez van méretre készített tálca, amik a tárolás megkönnyítésén túl jó alapok is, ha például szőnyegen játszanak velük a gyerekek.