Dadu mai kedvencei

Látogató számláló

0
0
2
9
5
7
1

Kirakós daduk – színes, egyedi, minőségi fa kirakós fejlesztőjátékok

Fa puzzle gyerekeknek változatos témákban, különböző korosztályoknak

Dadu kirakósai közt vannak nagyon egyszerű, néhány elemből állók az egészen kicsiknek, a nagyobb, bonyolultabb kirakósokat pedig az ovis, kisiskolás gyerekeknek ajánljuk elsősorban.


Bővebben Dadu kirakós játékairól az oldal alján →

A Dadu kirakósai nyílt végű, fejlesztő fajátékok, amiket nagyon sokoldalúan lehet használni.

A legkézenfekvőbb nyilván az, hogy a gyerek az összekevert elemeket egymás mellé illesztve újra kirakja a képet, közben fejlődik a forma és színfelismerése, finommotorikus készsége, koncentrációképessége, kézügyessége, a szem-kéz koordinációja, térlátása.
De ez nyilván csak addig izgatja, ameddig kihívást jelent, és ettől még nem lenne nyílt végű játék :)
Ezek a játékok sokkal több lehetőséget rejtenek magukban. A gyerekek saját fantáziájukat, kreativitásukat beleadva mindenféle másra is használják a játék elemeit. Karakteres kis figurákat, gyönyörű virágokat, vicces járgányokat, várakat, tájakat alkotnak, főznek belőlük, szerepjátékokhoz használják őket, társasoznak velük a saját kis szabályaik szerint, és építenek belőle bármit, ami szerepel az éppen kedvenc mesében.

Készségfejlesztés játékosan

A kirakós fajátékainkkal történő felszabadult játék fejleszti a kicsik finommotorikus képességét, szem-kéz koordinációját, térlátását, ismerkednek általa a színekkel, a nagyobb gyerekek pedig kihívást találhatnak abban, hogy az egyensúlyi helyzeteket keresve minél izgalmasabb, nagyobb építményeket alkossanak.

Inspiráló ötletek

A legtöbb kirakóshoz mi is teszünk fel olyan fotókat, amiken ilyen figurák, vagy építmények vannak, amiknek sokszor alig van közük az eredeti designhoz, de ezek csak inspirációk.
Csak azért mutatjuk meg őket, hogy kedvet, – vagy akinek az kell – bátorságot kapjatok a szabad és szabálytalan játékhoz, mert a kreativitást, fantáziát a szabad képzelet mozgatja.

Figurák szerepjátékokhoz, mesékhez

A kirakósok különböző elemeiből alkotott figurák beindítják a fantáziát. Mivel az elemek, amikből összerakjátok őket nem úgy lettek kitalálva, hogy pont azt az emberkét, vagy állatot formálják, amit a ti fantáziátok hívott életre, ezért sokszor nagyon karakteres, vicces, szabálytalan, fura lények teremtődnek így, akik aztán egy kis képzelőerővel könnyen válhatnak különös történetek, varázslatos mesék hőseivé.

Együtt töltött minőségi idő

Biztosan tudod, hogy a közös játék, beszélgetés, egymásra figyelés, vagyis az együtt töltött minőségi idő mennyire fontos egy gyerek fejlődéséhez, a kapcsolatotok mélyítéséhez.
A Dadu kirakósokból általatok alkotott figurák megszemélyesítésével egy szabad, kötetlen játékban kisebb és nagyobb gyerekek, felnőttek, együtt alkothatnak egy külön, saját világot, amihez mindenki kapcsolódni tud.

Tálcás kirakósok

A kirakós játékaink nagy részéhez van méretre készített tálca, amik a tárolás megkönnyítésén túl jó építési alapok is, ha például szőnyegen játszanak velük a gyerekek.