Dadu mai kedvencei

Látogató számláló

0
0
2
9
9
4
1
Dadumesék

Ki játszik?

Dadu
Ki játszik?



– Én már nagy vagyok, ugye?
– Hát még nem teljesen nagy, de már azért nagyobbacska.
– De annál nagyobb vagyok, mint amikor kicsi voltam, ugye?
– Persze ????
– És akkor majd lesz olyan is, amikor már olyan nagyon nagy leszek, hogy majd nem akarok játszani?
– Remélem nem olyan leszel.
– Mert mégis kicsi maradok?
– Nem Dadu, te is nagy leszel, mint előbb utóbb mindenki, csak akik igazán jófejek, azok akkor is szeretnek játszani, amikor már nagyok.
– De jó! És akkor a jófejek biztos kapni is szeretnek játékot.
– Persze.
– A nagymamák is?
– Ők is.
– És a férjek is, meg a feleségek is?
– Igen.
– Akkor a dadu nem is csak gyerekeknek való, ugye?
– De nem ám, dadu mindenkinek való, Dadu. ????





Hát így adta Dadu az ötletet, hogy mondjuk egy nevevan két kezdőbetűvel, milyen jó kis nászajándék lehet. Vagy évfordulós. Vagy akármis.




Ezt a forgatagost gyerekek kapták, testvérek, Janika és Anna; de mi már biztos nem fogunk napokig töprengeni, hogy mit vigyünk ajándékba, ha legközelebb esküvőre leszünk meghívva. Vagy évfordulóra. Vagy akármire ????



Dadufalva, 2023. május 4.

Dadu szerint minden játékban rejtőzik vagy száz mese. (Azért pont száz, mert addig tud számolni.) Mi ezek közül csak egyet-egyet írunk le, mert azt szeretnénk, ha a többit a ti gyerekeitek mondanák el, vagy ha még nagyon kicsik, akkor ti találnátok ki új történeteket. A legjobb persze közösen :) Mert a daduk, ezek az egyedileg tervezett, csak természetes anyagokból készült fejlesztő fajátékok akár évekig társai lehetnek az egész családnak. Kreativitással, fantáziával mindig újabb és újabb játékokban lehetnek szereplők, és minden ilyen közös játékból születhet új mese. 

A forgatagos daduk olyan nyílt végű fejlesztő fajátékok, amik rengeteg féle játékra alkalmasak, sőt, még a felnőttek sem unják meg őket :)

A kisebb gyerekek eleinte csak véletlenszerűen pakolgatják az íveket (vagy rombolják le a nagytesó építményeit), aztán szép lassan rájönnek, hogy lehet őket pörgetni a földön, pont átfér alattuk a kedvenc plüssmaci, lehet bennük hintáztatni a kedvenc babáikat, és még a kisautók is jól gurulnak rajtuk. Fejlesztik a térlátást, szem-kéz koordinációt, koncentrációképességet, finommotorikát, kézügyességet. 

Mikor már kicsit nagyobbak, akkor egész autópályát építenek belőle, barlangot az állatkáiknak, egyre magasabb és bonyolultabb várakat, így megteremtve a helyszínt egy-egy szerepjátékhoz. Ebben a korban olyan képzelőerejük van a gyerekeknek, hogy csak ámulva figyeljük, mi mindent képesek belelátni egy-egy ilyen gondosan megalkotott építménybe. És persze el is mesélik, ha figyelünk rájuk. Fejlődnek így a nyelvi és a szociális készségek, bővül a szókincs.

És mire pont kinő abból a korszakból, hogy a figuráinak vagy babáinak építsen várat vagy palotát, rájön arra, hogy a legizgalmasabb olyan dolgot összerakni belőle, ami úgy néz ki, mintha nem is állhatna meg magától. Órákig el lehet játszani azzal, hogy kihasználva az elemek kicsit tapadós felületét, megkeresve hogy kerülnek egyensúlyba az egymásra pakolt, vagy egymásba akasztott ívek, óvatosan eltolva egy billenő elemet rárakni egy másikat úgy hogy ne boruljon le… hihetetlenül szórakoztató és izgalmas feladat. És ami a legjobb benne, hogy mivel a variációk száma végtelen, tényleg nem lehet megunni. Kitartásra és türelemre ösztönöz, fejleszti az egyensúlyérzéket, a kézügyességet.

Minden korosztálynak bátran ajánljuk a forgatagos dadukat.

A jelenleg elérhető forgatagos dadukat itt találjátok: https://www.dadu.hu/forgatag és persze megrendelésre is szívesen készítünk, ha valami egyedi kívánságod van.